Noordzee enquête 2015

U vindt hem eind juli weer op de deurmat: de Noordzee enquête 2015! 

De Noordzee enquête is een internationale vragenlijst welke ingaat op de ervaringen van vissers over de toestand van visbestanden in de Noordzee. Het doel van de enquête is om de waardevolle praktijkkennis van vissers te bundelen, zodat deze gebruikt kan worden in bijvoorbeeld nationaal en internationaal beleid. In 2015 wordt dit onderzoek al voor de dertiende keer gehouden, onder Noordzeevissers uit Nederland, België, Denemarken, Engeland en Schotland. De acht vissoorten die jaarlijks onderdeel zijn van deze enquête betreffen kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis, zeeduivel, Noorse kreeft, tong en schol.

ICES stelt jaarlijks adviezen op over de visbestanden in de Noordzee. Deze adviezen zijn belangrijk voor het vaststellen van de TAC en quota voor het volgende jaar. Door het meedoen aan de Noordzee enquête, komt er naast de wetenschappelijke modellen ook informatie beschikbaar vanuit de praktijk. En dat is belangrijk, omdat de beleving over deze onderwerpen erg kan verschillen tussen vissers, beleidsmakers en wetenschappers.

 Door mee te doen aan de enquête, kunnen we anderen inzicht geven in uw kennis over de Noordzee en uw kant van het verhaal vertellen over belangrijke onderwerpen als de visbestanden en uw economische omstandigheden. Genoeg reden om mee te doen dus!

Rapporten van vorige jaren kunt u vinden op www.nsss.eu 

Noordzee enquete 2015