Deelname FOS staand want kosteloos

Medio 2013 heeft de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) het ‘Friend of the Sea’ certificaat behaald voor de staand want visserij. Het certificaat geldt specifiek voor tong, tarbot, griet, schar en kabeljauw, gevangen in ICES gebied IVa en IVb.

Het ‘Friend of the Sea’ certificaat (ook wel FOS genoemd) is een internationaal certificaat op het gebied van duurzame visserij en aquacultuur. FOS bevat voor visserij voornamelijk criteria op het gebied van het visbestand, de impact op het ecosysteem, selectiviteit van de visserij, de mate waarin de visserij voldoet aan wet- en regelgeving, management (visserij, afval en energie) en sociale aspecten. Een onafhankelijke certificerende instantie heeft bekeken hoe de CVO staand want visserij scoort ten opzichte van al deze criteria. De positieve totaalscore heeft uiteindelijk bepaald dat de CVO het certificaat toegekend heeft gekregen voor de aangesloten staand want vissers.

Alle staand want vissers die lid zijn van een Nederlandse PO (aangesloten bij de CVO) kunnen vanaf nu kosteloos deelnemen aan het FOS certificaat. Lees hier verder hoe u kunt deelnemen.